Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Transporteren van asurn naar Indonesië

25 oktober 2002

Vraag nummer: 1356 (oude nummer: 1708)

Thu Feb 22 00:26:28 2001

hoe kan een asurn worden getransporteerd per vliegtuig naar indonesie vanuit nederland?

Antwoord:

Thu Feb 22 00:31:47 2001

Geachte heer of mevrouw,

Het transport van een asbus per vliegtuig naar Indonesie, vanuit Nederland, is een eenvoudige zaak. U kunt de asbus onder de arm in het vliegtuig meenemen. Het kan als handbagage maar ook in het kofferruim. U kunt de asbus ook per post sturen.
Allemaal heel eenvoudig dus.

Een asbus kan ook door de houder van het crematorium worden verzonden, dan hebt u er zelf geen werk aan.
Er zijn geen vergunningen of ander papierwerk nodig. Dit geldt althans 'aan de Nederlandse kant'. Ik weet niet of voor de invoer van as in Indonesië bepaalde regels gelden. Ik verwacht echter van niet, want dat heeft bijna geen enkel land. Maar het is altijd verstandig om dat via een ambassade of consulaat na te gaan.

mr W.G.H.M. van der Putten

22 februari 2001

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder