Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Soorten asurnen

25 oktober 2002

Vraag nummer: 1357 (oude nummer: 1709)

Tue Jan 2 23:41:12 2001

hoeveel soorten asurnen bestaan er op het moment en zijn daar afbeeldingen van die we kunnen bekijken, mag je in Belgiƫ de urnen ook al meenemen?


Antwoord:

Wed Jan 3 02:27:52 2001

Geachte mevrouw,

Urnen zijn de 'sieromhulsels' van de metalen of kunststof kokers waar de as na een crematie in terecht komt. Sinds 1998 mag overigens de as ook uit zo'n koker worden gehaald en direct in een sierurn of ander voorwerp worden bewaard. Dat hoeft overigens niet alle as te zijn, dat kan ook een beetje zijn. De as van 1 persoon kan over verschillende urnen of voorwerpen verdeeld worden, als men wil.

Er zijn urnen in alle maten en soorten. Honderden, misschien wel duizenden. Ze komen soms van grote bedrijven, maar kunnen ook op bestelling heel individueel worden vorm gegeven.
Er zijn flink wat leveranciers van urnen. Op verschillende sites zijn afbeeldingen van diverse urnen te zien. Maar gaat u zelf eens op deze site neuzen.

Of men in Belgie ook urnen thuis mag bewaren, weet ik niet. Het is mij bekend dat er wel een wetsvoorstel daarvoor is ingediend. Maar of dat al is aangenomen, weet ik niet.

mr W.G.H.M. van der Putten

3 januari 2001

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder