Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Soorten asurnen


25 oktober 2002

Vraag nummer: 1357  (oude nummer: 1709)

Tue Jan 2 23:41:12 2001

hoeveel soorten asurnen bestaan er op het moment en zijn daar afbeeldingen van die we kunnen bekijken, mag je in Belgiƫ de urnen ook al meenemen?

Antwoord:

Wed Jan 3 02:27:52 2001

Geachte mevrouw,

Urnen zijn de 'sieromhulsels' van de metalen of kunststof kokers waar de as na een crematie in terecht komt. Sinds 1998 mag overigens de as ook uit zo'n koker worden gehaald en direct in een sierurn of ander voorwerp worden bewaard. Dat hoeft overigens niet alle as te zijn, dat kan ook een beetje zijn. De as van 1 persoon kan over verschillende urnen of voorwerpen verdeeld worden, als men wil.

Er zijn urnen in alle maten en soorten. Honderden, misschien wel duizenden. Ze komen soms van grote bedrijven, maar kunnen ook op bestelling heel individueel worden vorm gegeven.
Er zijn flink wat leveranciers van urnen. Op verschillende sites zijn afbeeldingen van diverse urnen te zien. Maar gaat u zelf eens op deze site neuzen.

Of men in Belgie ook urnen thuis mag bewaren, weet ik niet. Het is mij bekend dat er wel een wetsvoorstel daarvoor is ingediend. Maar of dat al is aangenomen, weet ik niet.

mr W.G.H.M. van der Putten

3 januari 2001

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE