Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Resten in urnengraf

31 oktober 2005

Vraag nummer: 4095 (oude nummer: 6776)

Geachte heer van der Putten,
enige tijd geleden heb ik U de volgende vraag gesteld. (zie link)http://www.uitvaartbranche.nl/?s_page_id=481&scat=75&id=4719&pid=1

Laatst heb ik weer gesproken met de rechthebbende van het graf in bovengenoemde vraag. Als blijkt dat als het graf na 42 jaar geopend wordt er geen stoffelijke resten van het kindje (baby) meer te vinden zijn doordat ze volledig vergaan zijn. Mag er dan grond uit dit graf in een urn of iets in die zin gedaan worden en alsnog bijgeplaatst worden in de urnenkelder van de vorig jaar overleden zoon. Zodat broer en zus symbolisch herenigd kunnen worden ?

Vriendelijke groeten Rene Broeders

Antwoord:

Geachte heer Broeders,

Ja, er mag een schep grond in de urn worden gedaan en symbolisch worden bijgeplaatst.
Ik adviseer trouwens zelf altijd om dat te doen als geen resten gevonden worden. Dan heb je toch de grond waarin de resten zijn opgenomen, als je die van midden uit het graf neemt. Wel moet je datdan vooraf met de familie bespreken, vind ik. Dat de kans bestaat dat geen botten gevonden worden en of men wil dat je dan wat grond neemt waarin die resten zijn opgenomen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder