Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Maatvoering urnenmuur


15 maart 2004

Vraag nummer: 2981  (oude nummer: 4125)

In verband met het ontwerp van een urnenmuur graag enkele maten van de nissen waarin de asbus geplaatst wordt.
Graag eventuele praktische tips.

Antwoord:

Geachte heer,

Daar kan ik u helaas niet aan helpen. Ik adviseer u om gewoon eens bij enkele muren te gaan kijken en beheerders van die begraafplaatsen of crematoria naar hun ervaringen te vragen.
En bij leveranciers van losse elementen en muren te informeren naar hun producten.
Het belangrijkste verschil is of de asbus 'kaal' in een afgesloten nis kan worden geborgen; dan kan de nis vrij klein zijn omdat de asbus vrij klein is (crematoria moeten u zó de gangbare maten kunnen vertellen). Dan wel of de asbus in een sierurn in een open nis moet staan. Sierurnen zijn niet aan maten gebonden en dan moeten de nissen een stuk groter zijn, zowel hoger als breder, wil het er niet 'opgepropt' uit zien.
Afgesloten urnennissen zijn het meest vandalismebestendig en nemen de minste plek in, omdat er meer van per strekkende meter muur passen. Maar... nabestaanden kunnen niets bij een urn leggen en dat zullen sommigen een gemis vinden. Anderen zijn misschien juist weer blij met een gesloten muur, omdat al die spulletjes bij een urn in hun ogen een wat rommelige indruk kan geven. Voor beheerders, puur zakelijk gezien, is een gesloten muur met gesloten nissen te prefereren, omdat het minder zwerfrommel geeft. Spullen die in een nis liggen kunnen wegwaaien en het terrein vervuilen.
Kortom, het is een keuze.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE