Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Betreft: Op naam zetten van grafrecht?


8 december 2005

Vraag nummer: 4163  (oude nummer: 7026)

In het jaar 2003 is mijn moeder overleden mijn vader heeft hierbij het grafrecht gekregen ik weet niet of je dat zo noemt, maar iedergeval dat hij de aansprakelijke is wat de urnenplaatsing betreft.
Toen het gebeurde was ik zelf nog 16 jaar. daarom is dit eigenlijk gedaan.
De situatie is nu iets veranderd, tussen mijn vader en mij zijn spanningen en hij is de kant van een andere vrouw op gegaan en heeft totaal geen contact meer met de familie.
Nu vroeg ik me af wat voor stappen ik kan ondernemen om het recht op mij te zetten.
Alvast bedankt.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja, dat klopt. Als uw vader het urnengraf of het graf waar de asbus van uw moeder staat op zijn naam heeft, is hij de rechthebbende.
Wat voor stappen kunt u ondernemen om het recht op uw naam te krijgen? Eigenlijk alleen dat u het uw vader vriendelijk vraagt. Als hij weigert om mee te werken, kan het niet. Zonder zijn toestemming mag de houder van de begraafplaats het recht niet aan u geven.

U kunt ook bij de begraafplaats of het crematorium waar de urn is, vragen of u het grafrecht kunt krijgen als uw vader het niet meer zou verlengen. U kunt dan het beste nu vragen voor hoeveel jaren het geregeld is, zodat u dat weet. En dan tijdig, bijvoorbeeld een jaar voor afloop, een brief schrijven en zeggen dat u het recht graag zou willen hebben als uw vader het niet verlengt.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE