Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Belettering wijzigen grafsteen

13 oktober 2015

Vraag nummer: 43949

hallo ik heb de volgende vraag.

ik wil graag de naam van mijn vader van de steen van mijn overleden moeder af laten halen en daar in plaats mijn naam te laten zetten. de grafrechten staan voor 20 jaar op mijn naam ik ben zelf de rechthebbende van het graf, mag ik dit wijzigen?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als rechthebbende op het graf kunt u in principe op de grafsteen zetten wat u wilt.

U heb misschien echter wel te maken met voorschriften ten aanzien van het grafmonument van de begraafplaatshouder. Bij sommige begraafplaatsen is het zo dat voor elke wijziging van een grafsteen, ook het veranderen van een naam, vergunning nodig is. Men zal geen eisen stellen aan wiens naam op de grafsteen moet staan of wiens naam er niet mag staan. Dat is de keuze van de rechthebbende op het graf.

Er is geen landelijke verplichting om de naam van een begraven overledene op een grafmonument te vermelden. Er is ook geen wettelijk verbod om iemands naam op een grafsteen te vermelden die daar niet begraven is.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wat mag in de kist mee begraven worden?


TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder