Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

As in andere asbus over gieten

9 september 2002

Vraag nummer: 1064 (oude nummer: 1399)

Wed Mar 17 14:45:30 1999

Waar kan ik as uit een asbus die deels verroest is over laten gieten in een andere asbus?

Antwoord:

Wed Mar 17 21:44:32 1999

Geachte heer of mevrouw,

U vraagt waar u de as uit een asbus, die deels verroest is, in een andere asbus kunt laten overgieten.
Het hangt af van waar de betreffende asbus zich bevindt.
Als het een asbus is die u thuis bewaart, bijvoorbeeld in een sierurn, kunt en mag u de as zelf overgieten in een ander omhulsel. Sommige mensen vinden het toch een beetje eng, of weinig piƫteitsvol, om dat zelf op de keukentafel te doen. U kunt dan altijd een crematorium vragen om het voor u te doen. U moet dan wel even bellen om een afspraak te maken zodat er iemand beschikbaar is. Ik denk dat de meeste crematoria er niets voor rekenen, hooguit de kosten van een nieuwe asbus. Het is immers een karweitje van 2 minuten.

Als de asbus bij een crematorium of op een begraafplaats is bijgezet, ligt het voor de hand dat de beheerder dat voor u verzorgt. Op kleine begraafplaatsen zal men geen asbussen op voorraad hebben, maar sommige grotere hebben dat mogelijk wel. En anders kan men een asbus natuurlijk bestellen.

mr W.G.H.M. van der Putten

17 maart 1999

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder