Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Status strooiveld


7 juli 2005

Vraag nummer: 3888  (oude nummer: 6172)

Op het terrein van onze instelling voor verstandelijk gehandicapte mensen is een veldje waar de as van verschillende overledenen verstrooid is.
Er is verschil van mening over de status van dit strooiveld. De geestelijk verzorger wil er een gedenktuin van maken, directie zegt 'weg er mee'
Graag uw mening
L.C.F.Gils-Kruijff

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Een strooiveldje heeft geen status. Je kunt er van de ene op de andere dag een voetbaldveldje, bloementuin of geasfalteerde parkeerplaats van maken. Wettelijk althans is er niets wat dat verbiedt.

Maar als het veldje bij nabestaanden als strooiveldje bekend is en er een bestemming aan wordt gegeven die menigeen niet als piƫteitvol zal bestempelen, dan mag uw directie zich wel op protesten (en mogelijk een negatief stuk over de instelling in de krant) voorbereiden. Er zijn ook TV-zenders, waarvan er te veel zijn en die te veel zendtijd te vullen hebben, die er ook van smullen om weer enkele minuten emotie versus kille bestuurders in beeld te brengen.

Het maakt natuurlijk verschil of er veel verstrooiingen hebben plaatsgevonden of niet en of dat relatief recent, de afgelopen jaren, is gebeurd. Maar ik zou er altijd wel voorzichtig mee omgaan.

Vergelijk andere vragen in de subrubriek 'strooiveld'.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >