Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Verwisselen opdrachtgever door uitvaartverzorger


16 februari 2009

Vraag nummer: 6177  (oude nummer: 12351)

Mijn zus is overleden en in haar testament heeft zij mijn broer aagewezen als verzorger voor de crematie. Dit is meteen bekend gemaakt aan de uitvaartverzorger. Mijn broer heeft getekend als opdrachtgever. Hij heeft twee documenten getekend nl de dag dat de uitvaartverzoger bij ons was en een op de avond van de condoleance dienst, dit was een formulier waarin hij de verantwoording nam voor de kosten. De uitvaartverzorger heeft echter de naam van mijn broer op het formulier bestemd voor het crematorium gewijzigd. Zij heeft dit gedaan nav een niet kloppend verhaal van de andere partij. Dit verhaal heeft zij ook niet nagetrokken bij mijn broer. Mijn broer was niet op de hoogte van het bestaan van dit formulier. Wij hebben nu een probleem bij de asbestemming. Mijn vraag kan een uitvaartverzorger de naam van de opdrachtgever op het formulier bestemd voor het crematorium wijzigen. Hoor graag van u. Alvast bedankt

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Dat het kan, blijkt wel. De vraag is of het mag en het antwoord is: nee, natuurlijk niet.

Uw broer moet de uitvaartverzorger en het crematorium schriftelijk op de hoogte stellen van het gebeurde en eisen dat de wijziging op het opdrachtgeverformulier voor het crematorium ongedaan wordt gemaakt. Dat is te beschouwen als een klacht over de uitvaartverzorger. Als deze niet bereid is om de kwestie te corrigeren en in orde te maken, kan uw broer wellicht een klacht indienen bij de Ombudsman Uitvaartwezen (www.uitvaart.nl/ombudsman).
Hij moet het crematorium tevens verzoeken de asbus niet af te geven totdat de kwestie is opgelost.

Als de kwestie niet in goed overleg kan worden opgelost - wat ik me niet goed kan voorstellen, gelet op het feit dat uw broer als opdrachtgever beide formulieren heeft getekend en dat hij in het testament als regelaar van de crematie is aangewezen - dan moet hij een advocaat in de arm nemen.
Mij lijkt echter aan de hand van uw verhaal dat de kwestie zo duidelijk is, dat zij in overleg kan worden opgelost.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE