Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Urnennis met gemeentelijk (algemeen) recht?


11 december 2006

Vraag nummer: 4566  (oude nummer: 8613)

Als men een overledene wil,laten begraven is er de keus tussen een graf met een algemeen of een uitsluitend recht.
hoe staat u tegenover de gedachte om ook urnennissen uit te geven met een algemeen recht?
De gemeente zou in een aantal nissen een standaard urn kunnen plaatsen en deze, op volgorde, als algemene nissen uit kunnen geven.
Toelichting:
In ons columbarium zijn een aantal nissen op meer dan 2 meter hoogte gesitueerd. de praktijk wijst uit dat men deze nissen niet wil huren(men kan er namelijk niet bij) Oplossing kan zijn om de nissen dan maar niet uit te geven maar dan blijven de nissen leeg en zijn er dus ook geen opbrengsten. Uitgeven als algemene nis biedt een grotere keuzemogelijkheid en evt toch nog opbrengsten uit deze nissen.
Vriendelijke groet,

Cees Uittenbogaard.

Antwoord:

Geachte heer,

Ja, inderdaad, het kan een goed idee zijn om die ongebruikte nissen als een soort algemene nis te gaan gebruiken. Maar ik zou eerst wel even peilen of er behoefte aan bestaat alvorens investeringen te doen in de vorm van het plaatsen van standaard urnen.

Als het om het tarief gaat, zou u ook kunnen denken aan eigen nissen in 2 tarieven: gewoon een goedkoper tarief voor een minder aansprekende plek. Er zijn ook begraafplaatsen die graven hebben op mooiere ruimere vakken die duurder zijn en goedkoper zijn als ze kleiner of anderszins minder aantrekkelijk zijn. U kunt dan de (juridisch dezelfde soort) nissen verdelen in een categorie A en categorie B, waarbij B op 2 meter hoogte goedkoper is.

Het is in ieder geval altijd goed om eens na te gaan hoe zulke plekken toch nog inkomsten op kunnen leveren en gebruikt kunnen worden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE