Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Urn vader weg gegooid


29 mei 2015

Vraag nummer: 42446

Goedemorgen,

Ik heb een vraagje over de Urn van mijn overleden vader.
Deze was bij mijn ex vrouw achter gebleven, en heeft deze willens en wetens weggegooid terwijl ze daar verder geen recht van spraak op had en ik moet dit nu aan mijn zoon gaan vertellen die de urn graag terug wilde.
Kan ik hier aangifte van gaan doen?

Met vriendelijke groet,

X

Antwoord:

Geachte heer,

Ik lees dat u de urn met de as van uw overleden vader achter hebt gelaten bij uw ex-echtgenote, maar ik lees niet dat u er afspraken over hebt gemaakt voordat u de asbus achterliet. Als u geen afspraken hebt gemaakt, kunt u zich ook nergens op beroepen. Dan lijkt het alsof u afstand hebt gedaan van de urn. Dan is uw ex-vrouw de nieuwe eigenaar en beschikkingsbevoegd. Dan kan zij doen en laten wat zij wil.

Als u een asbus achterlaat bij iemand, zonder afspraken, kan die persoon de as verstrooien of iets anders met de as doen. Een rol speelt ook waarop u die urn hebt achtergelaten en hoeveel tijd verstreken is tussen het achterlaten en het moment dat u weet dat de asbus weg is.
U schrijft dat uw zoon de urn graag wilde hebben. Dan komen vragen op als: hoe oud is uw zoon, hoe is zijn contact met zijn moeder, etc. Vragen om te beoordelen of hij zelf niet om de as had kunnen vragen, of zijn moeder redelijkerwijs daar rekening mee had kunnen of moeten houden, etc.
Relevant is ook nog de vraag of u broers en zusters hebt, aan wie uw ex-vrouw de as had kunnen geven als zij hem zelf niet had willen houden.

U kunt aangifte doen van verduistering van de urn, als u kunt aantonen dat uw ex-vrouw in strijd met afspraken heeft gehandeld.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Mag je een andere uitvaartondernemer kiezen dan bij wie je verzekerd bent?


TIP
Info over een budget begrafenis en een budget crematie.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE