Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Opmerking bij Registratie bij crematie (vraag 442)


2 februari 2002

Vraag nummer: 624  (oude nummer: 450)

Op een vraag omtrent registratie (Rubriek Overige Ondrewerpen, Diversen; vraag 442 van 22 oktober 2001)meldde U het volgende:
"Het registratienummer op de kist is inderdaad nog steeds verplicht. Wat een paar jaar geleden is afgeschaft, is het bijvoegen van een vuurvast steentje in de kist."

Toen ik mijn moeder op 6 Maart 1998 persoonlijk naar de ovenruimte begeleidde en ook assisteerde bij het invoeren heb ik geen registratie op de kist gezien. Wel werd het vuurvaste steentje bij de ingang van de oven gelegt. Bij het uitstrooien op 26 Juni opvolgend hebben we het steentje meegekregen. Het was niet aangetast door vuur cq verbranding. Mijn vraag: is registratie per provincie verschillend of mag een crematorium zelf bepalen of het vuurvaste steentje meegaat de ovenruimte in of eventueel er wordt voorgelegd en later met de as in de asbus wordt samengevoegd.
Met groeten;
Albert Bolink Hengelo

Antwoord:

Geachte heer Bolink,
Registratie met behulp van het vuurvaste steentje is niet per provincie verschillend. De wetgever gaat er van uit dat het steentje mee de oven in gaat (daarom moet het ook vuurvast zijn). Maar als het steentje er voor blijft liggen en later met de as in de asbus wordt gedaan, heeft dat hetzelfde effect.

mr. W.G.H.M. van der Putten

27-10-2001

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE