Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Opgraven en cremeren


15 augustus 2003

Vraag nummer: 2400  (oude nummer: 2920)

M'n stiefdochter is haar moeder in 99 verloren door een hart stilstand. haar moeder was net 40 jaar. dochter was pas 17 jaar. haar moeder is begraven.
maar wij zijn er achter gekomen dat moeder liever was cremeert. nu heb ik een paar uitvaart ondernemers benaderd maar van die vele (5) is er een die er wel veder mee wil gaan .de ondere vinden het moeilijk en teveel papier werk . maar er zijn er ook bij die zeggen dat het niet gaat of heel erg lang gaat duren. kunt u mij helpen of uit leggen waarom het zo moeilijk is
alvast bedankt

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Voor een opgraving, om de stoffelijke resten te cremeren, is verlof nodig van de burgemeester (en de officier van justitie).
Het beleid van de burgemeesters/gemeenten is om voor opgraving toestemming te geven vlak na de begrafenis (binnen 2 maanden), of pas na 10 jaar (dus in 2009). Vlak na de begrafenis is de kist nog heel en goed hanteerbaar. Na 10 jaar zijn er alleen nog botten over. En in de tussentijd is het gewoon een heel vervelende klus, om het maar simpel te zeggen.

Daarom doet iedereen er nu zo moeilijk over. Maar over 6 jaar is het geen probleem meer.

Overigens hoeft u er geen uitvaartondernemer voor in te schakelen. U kunt het zelf regelen met de begraafplaats en het crematorium, wat natuurlijk kosten bespaart.

Er zijn over dit onderwerp al veel vragen gesteld, die in de sub-rubriek Opgraven staan.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE