Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kostenverdeling asbestemming


31 januari 2011

Vraag nummer: 7853  (oude nummer: 16399)

Als opdrachtgever heb ik de asbestemming geregeld; volgens de verschillende wensen komt er een grafmonument en een uitstrooiing. Eén v.d. kinderen is hier tegen en weigert mee te betalen (uit de nalatenschap); kan hij dit weigeren ?

Antwoord:

Uw vraag ligt - in de kern - op het terrein van het erfrecht. De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht en problemen rond de nalatenschap e.d.
Deze rubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek: > Hier kunt u terecht met vragen over het recht en de regels rond overlijden, begraven en cremeren (dus niet over erfrecht ) <
http://www.uitvaart.nl/page_68.html

Zie vraag 2345 in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de rubriek Notarieel advies.

Natuurlijk kunt u ook kijken of u het antwoord op uw vraag vindt op de site van de beroepsorganisatie van de notarissen (www.notaris.nl).

Als u een bepaalde vraag uitgebreider wilt bespreken, kunt u uw vraag ook telefonisch voorleggen aan de Notaristelefoon: 0900 - 346 93 93 (€ 0,80 per minuut). De deskundige medewerkers (notarissen, kandidaat-notarissen en oud-notarissen) zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE