Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten verdeling crematie


29 augustus 2004

Vraag nummer: 3283  (oude nummer: 4584)

Geachte mevrouw/mijnheer

Mijn schoonmoeder is vrij recent overleden, en was niet verzekerd voor een uitvaart. Tijdens een bijeenkomst van broer en zussen en in bijzijn van een vertegenwoordiging van de begravenis ondernemer is besloten de kosten hiervan te delen. Helaas zijn er dus 2 van de 4 kinderen van de overledenen die niet aan hun verplichtingen voldoen. Hoe kan ik hier nu mee verder ?. Wij willen deze kosten toch juridisch gaan verhalen. Heeft u mischien nog suggeties of tips?.

Antwoord:

Geachte heer,

Dit soort zaken ligt altijd heel gevoelig, dat hoef ik u niet uit te leggen. Je kunt iemand in dit soort familiekwesties echter niet goed van advies dienen, als je de omstandigheden en de mensen niet kent. Soms werkt bij mensen een harde aanpak, soms een zachte benadering.

Ik adviseer u eens te kijken in de sub-rubriek 'Kosten uitvaar', van de hoofdrubriek 'Overige onderwerpen'. Daar staat een en ander over de mogelijke juridische benadering.
Als goedschiks niet helpt, nu of later, en u de zaak harder wilt aanpakken, dan hebt u (eigenlijk u en de zwager of schoonzus die als enige ook meebetaalt) de hulp van een advocaat nodig. De familieverhoudingen worden daar natuurlijk niet beter van. Aan de andere kant worden ze er ook niet beter van als sommige familieleden hun beloften niet nakomen.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE