Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Extra identificatie steentje van ondernemer


6 oktober 2004

Vraag nummer: 3360  (oude nummer: 4765)

Geachte heer van der Putten.

Ter identificatie van de as wordt bij het invoeren van de kist door het crem.personeel een crematie steentje bijgevoegd te identificatie.
Nu is er een ondernemer die voor zijn eigen registratie ook een steentje in de kist legt.
Nadien is het dus zo, dat er 2 steentjes bij de as zitten. Een van het crematorium en een van de ondernemer. Mag dit eigenlijk.

Antwoord:

Geachte heer,

Het is niet verboden dat er meer dan één vuurvast steentje in een kist ligt, die wordt gecremeerd.
Het zou natuurlijk onpraktisch zijn dat het steentje van de ondernemer er zó uit ziet, dat verwarring of verwisseling mogelijk is. Als as aan nabestaanden meegegeven zou worden, moet wel verteld worden dat er 2 steentjes in zitten. Anders kunnen mensen, als ze de asbus openen maar een steentje met heel ander nummer of teken zien dan dat op de papieren van het crematorium staat, een flinke schrik krijgen. Ik meen dat de uitvaartondernemer dit niet moet doen zonder de familie vooraf te informeren en te vertellen wat voor steentje hij in de kist doet. Anders ontstaat mogelijk later paniek.

Op zich denk ik, dat afgezien van de kans op verwarring, er niets op tegen is.

Van de andere kant is het zo dat het crematorium het laatste woord heeft over de vraag wat men wel en wat men niet cremeert en wat men extra in de kist accepteert of niet. Als het crematorium er op de een of andere manier last van krijgt (het blijkt dat de ondernemer de nabestaanden geen toestemming vraagt bijvoorbeeld en mensen komen bij het crematorium vragen heo dit kan), dan kan ze het verbieden. Als ze goede algemene voorwaarden heeft, althans.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE