Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

As weg van me moeder


26 april 2011

Vraag nummer: 24650  (oude nummer: 16661)

ik heb een vraag:
de crematie van me moeder is betaald door de gemeente dat kwam door wat omstandigheden..
De crematie is geregeld door mij,familie,vrienden, en dela (zoiets) heeft ons geholpen, maar nu vroeg ik tot 3x toe of ik het as mog, dat mog maar dan moest ik betalen, maar dat vondt ik niet erg, want wou er iets speciaals mee doen.
mama en ik woonde alleen hadden een hele hechte band. ik mis haar heel erg, maar ik heb tot 3x gebeld en steeds zeiden ze ja we bellen u wel als u het op kan halen, nu snapte ik er niet veel van, want met me 18 had ik er weinig ervaring mee natuurlijk, en al helemaal niet van me eigen moeder, maar wist wel dat je een handtekening meost zetten, maar niet gedaan had dus vroeg daarna en hun zeiden maar steeds we bellen u als u het op kan komen haln, het duurde erg lang dus belde weer nu kreeg ik te horen oo mevr u moeder is al een week geleden over zee uitgestrooit! alles storte zowat in bij me..
en ze hebben niet eens iets laten weten aan me..
nu vraag ik me af of ze echt menen dat mama op een moooi plekje is uitgestrooit of dat dat gelogen is, en ik heb het recht om tog te weten waar het as is uitgestrooit als haar enige dochter??
ik geef mij steeds de schuld en shuldgevoelens hoe ik dit heb kunnen laten gebeuren, maar ze hadden me ook wel iets meer kunnen uitleggen, en naar me kunnen luisteren vind ik.. kan ik hier iets meedoen? want ze zeggen steeds sorry, nu is het al gebeurd, hun gaan verder het is hun werk, maar ik zit er mee, want het is mijn moeder.

mvg wendy

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U kunt overwegen om tegen de uitvaartonderneming of het crematorium of beide (het is onduidelijk wie verantwoordelijk was voor de verstrooiing van de as) een klacht in te dienen bij de Ombudsman Uitvaartwezen.
Zie voor de mogelijkheden www.KlachteninstituutUitvaartwezen.nl.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE