Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

As verstrooien; moet ik nog wat zeggen?


4 december 2009

Vraag nummer: 7105  (oude nummer: 14504)

geachte meneer/mevrouw ik werk bij het havenmuseum en nu kwam er iemand van kantoor die had aan mij gevraagd of ik er bij wou zijn bij een asverstrooien ,hetis een dochter die de vader wil verstrooien op een boot waar hij altijd op gewerkt heeft , en ik heb vroeger in de begraffenis gewerkt maar niet bij een asverstrooing. Nu is mijn vraag aan u, moet ik nog wat zeggen tijdens de asverstrooing en de urn mogen zij ook weer mee nemen naar huis! ik heb geen flauw idee hoe dat werkt .het zijn voor mij onbekende mensen,maar mijn collega wil niet dat zij alleen staat met de familie en zij dacht hij heb in de begraffenis gezeten dus hij weet het wel maar dus niet . dus moet ik nog wat zeggen of niet? met vriendelijke groet .XX

Antwoord:

Geachte heer,

U hoeft niets te zeggen bij de verstrooiing van as van een vreemde. Het ligt meer voor de hand dat de familie dat doet, als zij dat op prijs stelt. U kende de overledene immers niet.
Niemand is verplicht een kleine speech te houden of iets te zeggen.
Maar misschien gaat zoiets spontaan toch gebeuren.
Misschien vindt de familie het wel erg leuk als u iets over de haven vertelt. U weet daar waarschijnlijk veel van en u kunt het gewoon vragen.

Ja, de familie mag de lege urn weer mee naar huis nemen. Men mag de lege urn weg gooien, maar als men dat toch een vreemd idee vindt, kan men hem misschien weer bij het crematorium inleveren.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >