Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

As hond of botten mee cremeren


9 juli 2008

Vraag nummer: 5561  (oude nummer: 11053)

hallo, vorig jaar is mijn ond-mechelse herder overleden, hij is begraven. graag zou ik hem na jaren uitgraven van wege zijn botten, die ik graag in mijn kist zou willen hebben om zamen gecremeerd te worden, hij was mijn alles, en daarom wil ik ook bij de dood met hem zamen zijn, zodat we zamen verbrand worden, is het mogelijk, of moet ik eerst zijn botten verbranden en dan de as in mijn kist laten legen. ik hoop dat u mijn vraag kunt beantworden, dankjewel- de groetjes

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als een mens wordt gecremeerd, mogen geen botten of asresten van een ander mens of een dier in de kist mee worden gecremeerd. Het is een wettelijk voorschrift dat ieder mens afzonderlijk wordt gecremeerd, om te garanderen dat geen as wordt vermengd. De wetgever wilde voorkomen dat uit een verkeerd soort zuinigheid bijvoorbeeld twee mensen samen gecremeerd zouden kunnen worden. En wilde de waarborg geven dat alle as van elke overledene individueel behandeld wordt.

Als nabestaanden later de as wel willen vermengen, kan dat. Juridisch staat dat dan gelijk met het verstrooien van de as, maar dat zal u waarschijnlijk (g)een zorg zijn.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE