Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wie staat er in zijn recht (dochter wil as verstrooien; vriendin niet)


12 februari 2004

Vraag nummer: 2882  (oude nummer: 4012)

Mijn vader is in juni vorig jaar overleden. Zijn vriendin en ik waren bij zijn overlijden aanwezig. Toen de begrafenisondernemer kwam heeft deze vriendin, waarmee mijn vader een 'knipperlicht' lat relatie had, de benodigde papieren getekend.
Na de crematie is de urn op het crematorium gebleven. Ik wil nu de as van mijn vader gaan verstrooien, maar de vriendin wil niet dat het crematorium de urn aan mij geeft. Volgens het crematorium staat ze volledig in haar recht. Ik ben 19 jaar oud, enig kind en enig erfgenaam. Er was geen sprake van enige verbintenis tussen mijn vader en deze vriendin.
Mijn vraag is nu hoe ik in het bezit kan komen van de urn met as om deze te kunnen verstrooien op de plek die mijn vader mij heeft aangewezen.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Wat het crematorium stelt is juist.
Het was onverstandig van u om de opdracht aan de uitvaartondernemer formeel door de vriendin van uw vader te laten afhandelen. Nu heeft zij formeel de zeggenschap.

Indien het niet in goed overleg lukt om de asbus in handen te krijgen, kan ik u alleen adviseren om een advocaat in te schakelen. Een advocaat heeft zo zijn/haar manieren om een andere partij te 'overtuigen'.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >