Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Wie mag beschikken over as (ander dan opdrachtgever crematie vraagt as)

6 september 2005

Vraag nummer: 3994 (oude nummer: 6391)

Goedemiddag Hr. v.d. Putten,

Betreft: beschikking as.

Wij hebben het verzoek ontvangen van een ander dan de aanvrager crematie om over de as te kunnen beschikken (zonder machtiging v.d aanvrager).

Ik weet dat deze persoon geen recht heeft om over de as te beschikken en wil haar dat ook schrijven, maar kunt u mij vertellen welk artikelnr. het is uit de wet op de lijkbezorging.

bij voorbaat dank voor de info.

vr. groeten

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Natuurlijk, dat staat in artikel 18 van de Wet op de lijkbezorging. Degene die voorziet in de lijkbezorging (dus de opdrachtgever; artikel 18, lid 1) is degene die een bestemming mag geven aan de as (lid 2).

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder