Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wie heeft recht op de asbus (na diefstal uit huis)


18 februari 2010

Vraag nummer: 7333  (oude nummer: 15144)

Beste hr.mr. Van der Putten,

Mijn dochter en ik hebben een conflict met mijn zoon.
Urn met as van mijn in 2008 overleden ex-man (de vader van mijn zoon en dochter) werd al die tijd bewaard in mijn huis (met toestemming van beide kinderen) tot het moment dat mijn aanvankelijk thuiswonende zoon de urn uit huis gestolen, toen hij met ruzie vertrok.
Vraag is wie de eigenaar van de urn is. Is dat degene die opdracht tot crematie heeft gegeven (mijn zoon), of degene die de de crematie geregeld heeft en de urn opgehaald heeft uit het crematorium (mijn dochter), of degene die de urn in huis heeft bewaard (ex-vrouw van overledene).

Graag horen wij of u ons kunt helpen en welke kosten daarmee gemoeid zijn.

bij voorbaat dank,
XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Wie recht heeft op de as kan ik u helaas niet zeggen, omdat relevant is wat precies de afspraken waren toen de asbus in uw huis werd bewaard. Want het is niet logisch dat uw huis de eindbestemming was. En dan moet je eigenlijk de versie van alle betrokkenen horen en naast elkaar leggen.

In de enkele regels van uw vraag is de informatie al verwarrend en deels tegenstrijdig. U schrijft dat uw zoon opdracht heeft gegeven voor de crematie, maar dat uw dochter de crematie geregeld heeft. Volgens mij is dat hetzelfde, maar waarschijnlijk bedoelt u verschillende zaken of aspecten.

Om zo'n vraag te kunnen beantwoorden zijn veel meer feiten en details nodig.
U kunt mij bellen en e-mailen om een afspraak te maken. Mijn contactgegevens staan in de Bedrijvengids van deze site, onder 'Juridisch advies;.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >