Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wat moet ik hiermee? (familieruzie over asbestemming)


21 november 2003

Vraag nummer: 2667  (oude nummer: 3432)

4 jaar geleden is me moeder overleden, waarbij alle 3 me zussen en ik de uitvaart netjes hebben geregeld. ons moeder wilde gecremeerd worden maar heeft nooit een wens uitgesproken.
nu na 4jaar blijf me zus steeds zeggen dat de wens van ons moeder verstrooid moet worden op zee.
ze heeft zelf een advocaat in de hand genomen om mij daar op aan te vallen, ik ben opdrachtgever en zei had toegestemd.
ze wil niets meer met me te maken hebben wat ik verkeerd heb gedaan weet ik niet.
1 jaar geleden werd het huis van me oma verkocht, wij zouden dat deel van ons moeder krijgen, ze hebben me misbruik tegen over de familie, eerst moest de as verstrooid zijn, en dan zou me zus tekenen voor het huis van oma.
dit zijn 2 verschillende zaken en ik word hierdoor misbruikt.
me oom kwam met me praten en heeft mij hier ook min of meer gedwongen om te tekenen omdat me familie belangrijk voor me was.
uit eindelijk heb ik getekend voor de verstrooiieng van de as van me moeder.
nu een jaar verder is de as nog niet verstrooid omdat ik hierover heel emotioneel ben en het moeilijk vind om het te laten gebeuren, ik wilde zo graag de as bij laten zetten om naar een plaatsje toe te gaan, wat heel belangrijk voor me zou zijn.
alles wat ik doe wordt tegen me gebruikt
ookal ben ik opdrachtsgever, eigenlijk heb ik hier niets op te zeggen. me zus zelf kan persoonlijk niets tegen me zeggen, het moet allemaal via een advocaat. nu zegt de advocaat van me zus je zult op korte termijn de as laten verstrooien anders komt er een kort geding en bepaalt me zus wanneer de asverstrooieng plaats vind.
ik ben hier helemaal hoteldebotel van. heb ik dan niets te zeggen hierover. me moeder was me zo dierbaar.

hoop dat ik snel antwoord van u terug krijg
mvg
demi

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De vraag die u stelt, "Wat moet ik hier mee?" kunt u alleen zelf beantwoorden. Want formeel-juridisch hebt u wel het recht aan uw kant, maar aan de andere kant levert het ruzie met de familie op. En dat vindt u ook erg.
Daar is geen advies over te geven: de afweging wat het belangrijkste voor u is, moet u zelf maken.

Juridisch kan ik alleen maar zeggen dat u als opdrachtgever de beslissing mag nemen. Dit op grond van de wet. Het dreigen met een kort geding door de advocaat van uw zus hoeft u dan ook niet erg serieus te nemen. U hebt de wet aan uw kant.
Als er tóch een kort geding komt, moet u zeker ook zelf een advocaat in de arm nemen. U kunt die advocaat ook wijzen op de vele vragen en antwoorden op deze site. Dat versterkt uw zaak.

Overigens is het wettelijk ook mogelijk om de as te verdelen onder de kinderen. Als anderen as willen laten verstrooien, maar u graag as wilt bewaren om een plekje te hebben om naar toe te gaan, dan kan de as verdeeld worden tussen u en de rest van de familie. Dan heeft ieder toch een beetje zijn zin. Is dit de oplossing?

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >