Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Verstrooien as van mijn partner


12 oktober 2016

Vraag nummer: 47728

Mijn partner (wij waren niet gehuwd) is in 2010 door zelfdoding om het leven gekomen. Mijn partner had al jaren een slecht contact met zijn kinderen uit zijn eerste huwelijk. Ik heb zijn kinderen zoveel mogelijk betrokken bij de uitvaart van hun vader. Wel ben ik de opdrachtgever geweest en heb ook alles kosten betaald. Mijn partner had nog wat schulden die ik geheel voor mijn rekening heb genomen zijn kinderen hebben overal van afgezien. Wel heb ik hen een aantal persoonlijke spullen van hun vader gegeven. De wens van mijn partner was om uitgestrooid te worden op zee bij de kust van Engeland. Op verzoek van een van zijn kinderen heb ik vijf jaar lang een nis gehuurd op de begraafplaats. Zelf heb ik al die jaren al een gewetenswroeging om dat ik niet de wens van mijn partner heb vervuld.Zijn wens staat ook op schrift. Ik wil nu heel graag zijn wens vervullen en zijn as verstrooien bij de kust van Engeland. Ik heb zijn kinderen daarvan in kennis gesteld. Echter willen de kinderen niet zijn wens vervullen en de as verstrooien op een veldje bij het crematorium of elders. Ik betaal zelf alle kosten voor het verstrooien van zijn per schip.
Welke rechten heb ik deze.

hartelijke groet,
XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik heb vanwege privacy van u, uw partner en diens kinderen uw naam onder de vraag weggehaald.

Mijn inziens kunt u gewoon de wens van uw partner volgen en nu de as verstrooien op zee voor de kust van Engeland. Het al mooi dat u voor de kinderen van uw partner 5 jaar lang een nis hebt gehuurd. Maar dat lijkt mij ook genoeg. Als de wens van uw partner duidelijk was, dan wordt het nu tijd om die wens te voldoen.

U vraagt heel bescheiden 'Welke rechten heb ik?'. U hebt in deze situatie als levenspartner en opdrachtgever alle rechten - en ik zou bijna zeggen: ook de plicht - om de wens van uw partner te vervullen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >