Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Verjaring (toestemming opdrachtgever nodig?)


25 maart 2010

Vraag nummer: 7465  (oude nummer: 15561)

Beste,

Het is bijna 6 jaar geleden dat mijn moeder is overleden en gecremeerd. Opdrachtgever was mijn stiefvader. Mijn familie is klein en betrokkenen wilden geen verantwoording nemen voor de urn, ook mijn stiefvader niet. Met zijn mondelinge toestemming heb ik de urn mee naar huis genomen. De urn staat dus al bijna 6 jaar bij mij. De relatie met mijn stiefvader is verwaterd, we hebben geen contact meer. Ik wil de as verstrooien, heb ik daar na al die jaren nog toestemming voor nodig van hem?

Met vr groet,
XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U hebt rechtmatig de beschikking over de asbus en kunt zelf beslissen of u de as wilt verstrooien of niet. U hebt van niemand toestemming nodig.

Anderzijds kan het een kwestie van fatsoen zijn om uw stiefvader van uw voornemen in kennis te stellen, dan wel achteraf mede te delen. Maar dat hangt van de onderlinge verhoudingen af. En wat u denkt dat uw moeder plezierig had gevonden.

Een en ander heeft niets met verjaring te maken. In principe heeft de opdrachtgever van de crematie de zeggenschap over de as. Dat was uw stiefvader. Maar als een opdrachtgever de asbus uit handen geeft, geeft hij meteen ook zijn of haar zeggenschap uit handen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >