Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Urn opgraven om in zee te verstrooien tegen wens familie in


4 juni 2004

Vraag nummer: 3155  (oude nummer: 4376)

In maart 2002 heeft mijn neef een dodelijk ongeluk gehad, er zijn toen al wat verschillen van meningen geweest tussen onze familie en zijn vrouw, met betrekking tot de uitvaart etc. Uitindelijk is hij gecremeerd en begraven in een urnentuin te Rheden. Nu na twee jaar heeft zijn toenmalige vrouw laten weten dat zij de urn op wil laten graven en wil uitstrooien over de zee. Wij als familie, met name zijn ouders, hebben hier veel verdriet van en willen dan ook graag weten hoe wij dit kunnen voorkomen.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U kunt dit alleen voorkomen als u voor de rechter spijkerhard kunt aantonen dat dit niet overeenkomstig de wens van de overledene is. Dus aan de hand van een testament, codicil of duidelijke glasheldere verklaringen van een voldoende aantal personen die kunnen uitleggen dat de overledenen aan hen zijn wensen kenbaar heeft gemaakt.
Zoiets is echter een vrij moeilijke zaak.

Als uw familie er in overleg niet uit komt met de weduwe - die juridisch hoogstwaarschijnlijk het recht aan haar zijde heeft - kunt u overwegen een advocaat in te schakelen. Soms schrikken mensen daarvan en maakt ze dat een stuk inschikkelijker.
Er is echter geen eenvoudige en geen goedkope oplossing, als het niet in goed overleg gaat.

U zou wellicht ook nog mediation kunnen overwegen, maar dat heeft alleen zin als de weduwe van uw neef daar ook voor open staat. Ook dit kost natuurlijk geld, maar kan goedkoper en effectiever zijn dan een rechtszaak.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >