Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Rechtszaak beginnen as uitstrooiing?


20 september 2005

Vraag nummer: 4034  (oude nummer: 6486)

dhr van der Putten,
Mijn schoonvader is in april j.l. plotseling overleden, hij had zelf niks geregeld , de crematie e.d. hebben wij verzorgd. achteraf komt er een zus van mijn schoonvader de as opeisen met een brief van een advocaat.we hebben geinformeerd naar een advocaat wat het zal kosten om een procedure aan te spannen maar het loopt aardig op want we hebben ook al de crematie moeten betalen. ik heb aan de uitvaartonderneming gevraagd om beslag te leggen op het as, maar uit uw site begrijp ik dat wij mogen beslissen over de as. De uitvaartonderneming weigert nu de as vrij te geven zolang er nog onenigheden zijn in de familie. wat moeten we nu doen ? toch een advocaat inschakelen of niet.
met vriendelijke groet,

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik heb zo te weinig gegevens. Als u opdrachtgever van de crematie bent, mag u beslissen.
Waarom meent de zus van uw schoonvader de as op te kunnen eisen? Dat is bijzonder vreemd en ongebruikelijk. Wat is haar motief?
Maar u moet de zaken niet omdraaien en niet laten omdraaien. Niet u moet een rechtszaak aanspannen, maar de andere partij. Een uitvaartonderneming kan en mag een asbus wel enige tijd vast houden, maar niet onbeperkt. Anders kan er ook tegen die onderneming een procedure worden aangespannen.
U hoeft in principe niets te doen, denk ik. Zelf geen rechtszaak beginnen bedoel ik. Maar op die brief van een advocaat moet u wel een goed weerwoord kunnen geven, anders staat u zwak als de zus van uw schoonvader toch een procedure begint en de rechter geen helder beeld heeft uit te stukken. Een goed weerwoord moet de advocaat ontmoedigen om een procedure te beginnen.

Als u niet weet wat u moet doen, moet u iemand naar de kwestie laten kijken. Dat kan een advocaat doen. Dat kan ik doen. Maar ik vrees dat u er niet aan ontkomt om toch nog wat extra kosten te maken. Ik kan er naar kijken om u te zeggen of u enige kans hebt. Maar dan moet ik alle papieren en brieven in deze zaak zien (die moet u sturen of faxen) en er even telefonisch overleg over hebben. Het kan verstandig zijn om bij wijze van spreken 200,- uit te geven om te weten of een procedure die 2.000,- kan kosten de moeite waard is.
Mijn adresgegevens zij te vinden via de Adressengids, de knop links.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >