Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Opeisen urn door kinderen uit een eerder huwelijk van vader 2


15 juli 2016

Vraag nummer: 46822

Geachte heer van putten.

De rechtzaak zal binnenkort plaatsvinden toen mijn moeder was overleden en die had de rechten van mijn vader, waren de kinderen al naar een advocaat gegaan om de rechten op te eisen, ik ben nog steeds in een rouwproces van mijn moeder ik heb zelf ook maar een advocaat ingeschakeld en hun advocaat wil nou dat ik de urn terug zet op de begraafplaats ik weet zeker dat de kinderen uit mijn vaders eerder huwelijk de urn zullen stelen wat ook erg onmenselijk is, want ze kunnen de rechten zeker niet krijgen dan gaan ze het zeker op een andere manier doen, moet ik dan echt straks de urn terug zetten waar iedereen hem kan weg halen en ik in angst moet leven want beveiliging is er niet op de begraafplaats.

Antwoord:

Geachte heer,

Een of twee brieven van een advocaat zijn nog geen rechtszaak. Brieven zijn nog betaalbaar en je kunt van alles vragen en beweren zonder dat een rechter dat toetst.

Maar werkelijk een rechtszaak beginnen is erg duur en riskant, want ze kunnen hem ook nog verliezen.
Pas als er echt een zaak zou zijn aangespannen, kunt u zich altijd nog door uw eigen advocaat laten adviseren of het verstandig is om de rechtszaak door te laten gaan, dan wel om toch maar in te stemmen met het plaatsen van de asbus op een afgesloten ruimte op de begraafplaats.

Een asbus kan op een begraafplaats in een graf worden geplaatst. Daar kan men niet eenvoudig een asbus uit stelen.

Maar vooralsnog geef ik de kinderen uit het eerdere huwelijk van uw vader geen grote kans. U hebt de asbus legaal in huis. De andere partij moet maar aantonen dat dat in strijd zou zijn met de wens van uw vader. Want dat is de maatstaf: de wens van de overledene.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >