Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Onenigheid plaatsen van urnen ouders


18 april 2007

Vraag nummer: 4776  (oude nummer: 9191)

dag meneer vd putten,

mijn ouders zijn beide overleden en nu zouden we graag de urnen in hun geboorte- en woonplaats waar ze meer dan 70 jr gewoond hebben plaatsen maar 3 van de 7 kinderen willen dat niet. hoopjes ruzie was er toen al en mijn moeder die al wat dementiale kantjes vertoonde heeft OPEENS besloten de urnen niet in hun woonplaats te houden en bovendien ze dicht te laten, zodat niemand wat as eruit kan halen? misschien een krom verhaal, maar wat adviseert u ons, oja toen die drie het wisten hebben ze de andere 4 eigenlijk NOOIT geinformeerd, hoe of wat.
met hart dank, X Y

Antwoord:

Geachte heer,

Zoals u in de vele honderden andere vragen over as en familieruzies kunt lezen, is de persoon die de crematie heeft geregeld de persoon die de zeggenschap over de as heeft.
Dat heeft de wetgever zo geregeld. Ook, om een knoop door te hakken. Want anders is er met onenigheid binnen de familie bijna niet uit te komen. Iedereen zal op zijn of haar manier wel een beetje gelijk hebben.

Juridisch advies is er eigenlijk niet te geven. Iedereen kan een advocaat in de arm nemen die boze brieven schrijft en wellicht 'wint' dan degene met de grootste mond en dikste portemonnee.

Wellicht is in uw geval mediation een idee. Mediation is, kort gezegd, het oplossen van conflicten met de hulp van een neutrale conflictbemiddelaar: de mediator. De mediator doet geen uitspraak. Hij begeleidt de onderhandelingen tussen de partijen. Hij helpt hen, zelf een goede oplossing te vinden voor hun conflict. Dat hoeft ook lang niet zo duur te zijn als een advocaat, ook als iedereen in de kosten deelt. Ik verwijs u bijvoorbeeld naar de site http://www.nmi-mediation.nl/ en http://mediation.startpagina.nl/.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >