Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Na twee jaar uitstrooiing as conform wens overledene

24 juli 2016

Vraag nummer: 46864

Mijn vader is nu bijna 2 jaar overleden en was hertrouwd. > De crematie is door zijn tweede vrouw geregeld en betaald zij heeft de urn ook in haar bezit. > Nu weet ik dat zij daar recht op heeft maar in mijn vaders testament staat zwart op wit waar hij uitgestrooid wil worden. > Zijn wil is nog steeds niet gerealiseerd en natuurlijk mag zij ook het rouwproces doorlopen maar zit hier geen tijd aan verbonden. > Ik vindt namelijk na bijna twee jaar kan je zijn wil toch wel uitvoeren. > Kan ik via een advocaat een tijd afdwingen zodat deze laatste stap wordt uitgevoerd in bijzijn van zijn kinderen. > De relatie met zijn tweede vrouw is namelijk slecht.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Inderdaad mag je objectief wel vast stellen dat na twee jaar de wens van de overledene zo onderhand wel eens uitgevoerd mag worden. Het is niet alleen het uitvoeren van de wens van de overledene, maar ook het kunnen afsluiten door de kinderen van het overlijden van hun vader en het afronden daarvan. Zonder uitvoering van zijn wens is er geen afronding.

Het is echter van allerlei aspecten afhankelijk om de kans van een eventuele rechtszaak hierover in te schatten. Zoals hoe duidelijk en expliciet de wens van vader is, met een termijn of niet, met een plaats of niet, welke argumenten zijn tweede vrouw heeft om de wens nog niet uit te voeren, of er al minnelijk overleg over heeft plaatsgevonden en hoe.
U kunt dat het beste met een advocaat bespreken.
Neem ook afschriften van alle eventuele correspondentie daarover mee.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder