Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Meningsverschil as bestemming


9 augustus 2016

Vraag nummer: 46981

Hallo,

Na een lang ziekbed is mijn opa nog niet zolang geleden overleden. Omdat hij wist dat hij ging sterven is het allemaal gegaan naar zijn wensen. Zijn laatste wens was een mooi plekje op het kerkhof hij heeft dit meerdere keren duidelijk aangegeven. Nu is het zo, mijn opa had een vriendin die niet door een deur kon en nog steeds niet kan met zijn kinderen, en heeft laten weten de urn niet te begraven zoals mijn opa wilde maar te gaan verhuizen en hem mee te nemen. Wij willen dit absoluut niet omdat we mijn opa beloofd hebben hem te begraven. Kunt u mij misschien tips geven? Wij zijn ten einde raad en weten niet wat we moeten doen.
Alvast bedankt

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Ik kan u geen tips voor het concrete geval geven. Want dan moet men de betrokken personen zelf kennen en weten voor wat voor argumenten ze gevoelig zijn.
Als de vriendin van opa zijn crematie heeft geregeld, is zij bevoegd om over de as te beslissen. Maar.... wel volgens zijn laatste wens te handelen.

Als u er zelf met de vriendin niet uit komt, zou ik u mediation in overweging willen geven.

Als mediation niet helpt of men dat niet wil uitproberen, blijft er alleen de mogelijkheid van een rechtszaak over. Dan moet u een advocaat in de arm nemen. Of misschien heeft iemand van de kinderen een rechtsbijstandsverzekering, waar de kwestie ook onder kan vallen. Zoals u de zaak beschrijft - opa heeft zijn wens meerdere malen duidelijk te kennen gegeven - zouden de kinderen in een rechtszaak een goede kans maken.

Zie ook andere vragen in de subrubriek 'Keuzes en zeggenschap over as'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld: Als u zelf een plaats voor het verstrooien van as wilt kiezen zie:


TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >