Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Krijgt de ex-vriend de urn van ons kind na mijn overlijden?


13 december 2010

Vraag nummer: 7775  (oude nummer: 16253)

Geachte heer,

Ik heb samen met mijn ex vriend 3 jaar geleden onze dochter verloren. Ze is daarna vervolgens gecremeerd en ik heb de urn thuis staan. Wat gebeurd er met de urn als ik kom te overlijden en kan ik er voor zorgen dat ik het iemand kan na laten of gaat het dan altijd naar mijn ex vriend.

Al vast bedankt

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als u komt te overlijden, valt de urn in uw nalatenschap. Dan is hij van uw erfgenamen, dat zijn uw (andere) kinderen en/of een echtgenoot of geregistreerd partner. En anders uw ouders en broers of zussen. Die kunnen er mee doen en laten wat zij willen.

De urn gaat dus niet automatisch naar uw ex-vriend. Als u dat wel wilt, kunt u een codicil schrijven en daarin opnemen dat u wenst dat de urn na uw overlijden aan uw ex-vriend wordt afgestaan. Een codicil is een eigenhandig geschreven brief, met uw naam, adres, liefst ook geboortedatum en -plaats, met uw handtekening. Het hoeft geen lang en plechtig geschreven papier te zijn. Het gaat er alleen om dat duidelijk is waar het om gaat en wat u wilt. Maar het moed wel handgeschreven zijn, niet getypt of geprint, want dan is het niet rechtsgeldig.
Het is logisch om die brief dan aan uw ex-vriend te geven en zelf een kopie te bewaren.

Als u later van mening zou veranderen, zou u weer een nieuwe brief kunnen schrijven, waarbij u de eerste brief intrekt.

NB Ik heb de kop van uw vraag een beetje veranderd. Uw eigen kop was te vaag en te algemeen. Nu kunnen mensen in een vergelijkbare situatie de vraag makkelijker terug vinden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >