Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Graf rechten op urn


26 oktober 2017

Vraag nummer: 52504

Geachte heer van der putten.

Mijn man zijn dochtertje is in 1997 overleden en is toen gecremeerd en in een muur gezet bij een kerkgenootschap.
Nu is het zo dat mijn man vandaag gebeld is door de begrafenisbeheerder dat hij zijn ex niet kan bereiken via brieven omdat die steeds terug gestuurd worden.
Nu is het zo dat als zijn ex niet zo snel mogelijk reageerd dat dan het graf je wordt ontruimd. Nu wil mijn man eigenlijk er voor zorgen dat hij het overneemt zodat zijn dochtertje in de muur kan blijven staan.
Alleen de ex van mijn man wil niet meewerken en wil er niets meer mee te maken hebben. Maar mijn man wil heel erg graag dat het graf je blijft bestaan of dat hij het urntje mee kan nemen en bij ons in de buurt kan plaatsen. Hoe kan mijn man dit het beste aanpakken zodat de urn en het as van zijn dochtertje niet zomaar door iemand anders wordt verstrooid.

Met vriendelijke groet

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Uw man moet de administratie van de begraafplaats waar de urn zich bevindt, een aangetekende brief sturen. Daar moet hij in schrijven dat hij heeft vernomen dat zijn ex-vrouw de huur van de urnenruimte niet wil verlengen, maar dat hij dat wel graag wil doen. Dan kan hij later nog de urn verplaatsen. Maar als hij niet eerst rechten op de urnenruimte heeft, heeft hij geen recht op de urn.

Als uw man aangeeft de huur niet te willen verlengen maar alleen de urn te willen, is het risico groot dat de houder van de begraafplaats eerst zijn ex-vrouw vraagt of zij de urn ook niet wil hebben. En als (voormalige) rechthebbende van de nis met de urn heeft zij dan voorrang.
Daarom adviseer ik uw man om eerst aan te geven dat hij de huur (voor de kortst mogelijke termijn) wil verlengen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >