Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Bestemming van de as

24 september 2005

Vraag nummer: 4048 (oude nummer: 6522)

als oudste dochter van de familie heb ik opdracht gegeven voor de uitvaart van mijn moeder en de kosten hiervan door mij alleen betaald,mijn broer en zuster weigeren om mee te betalen aan deze uitvaart.
heb ik nu juridisch gezien ook het alleen recht om te beslissen wat er met de as gaat gebeuren .
deze staat nu nog in het crematorium en ik moet in januari beslissen wat er mee gaat gebeuren.
voor mij is dit een zeer emotionele kwestie.
b.v.d.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Zeker is dit een zeer emotionele zaak. Maar los van de vraag wie betaalt of niet, bent u als opdrachtgever altijd en alleen gerechtigd om te beslissen wat er met de as moet gebeuren.
U hoeft dus zo wie zo geen toestemming te vragen aan uw broer en zus; u beslist.
Wel moet u bij die beslissing de wens van uw moeder volgen en niet uw eigen wens, als die afwijkt van die van moeder. Als moeder geen wens kenbaar heeft gemaakt, kunt u uw eigen idee├źn volgen.

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder