Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Asverstrooiing of bijzetting urn? 2


24 november 2016

Vraag nummer: 48351

Geachte heer Van der Putten,

Nogmaals dank voor het beantwoorden van mijn vraag. Duidelijk.
Het geeft mij en mijn man (de zoon van..) enige geruststelling na een nogal onplezierige (en dan druk ik mij licht uit) comparitiezitting gisteren waarin hij en ik vooral zo veel mogelijk werden zwartgemaakt en anderzins negatief bejegend (overigens zonder dat er bewijs werd overlegd voor die stellingen). Ik neem aan dat bij gebrek aan inhoudelijke argumenten mensen terugvallen op persoonlijke aanvallen. Het viel mij ook tegen dat niemand ook de rechter niet hier paal en perk aan stellen.

Mijn aanvullende vraag is stel dat het vonnis bijzetting is hoe kunnen wij dat uitvoeren? Kunnen wij dan kort gezegd de asbus ophalen bij het crematorium en naar de begraafplaats brengen? Wel zouden wij ondanks alles de anderen daarvoor willen uitnodigen ook al hebben zij aangegeven ons bij asverstrooiing nadrukkelijk uit te sluiten.
Kan er tegen dit vonnis hoger beroep worden ingesteld? En mocht de rechter toch vonnis wijzen tot asverstrooiing kunnen wij dat dan nog tegenhouden stel dat het direct uitvoerbaar is en zelf nog in hoger beroep gaan?

Nogmaals enorm bedankt!

Met vriendelijke groet,

X

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja, als de uitkomst van de rechtszaak is dat de as kan worden bijgezet, kunt u de asbus - op afspraak - ophalen bij het crematorium en naar de begraafplaats brengen.

Tegen elk vonnis kan beroep worden ingesteld. Als de rechter zou vonnissen dat de as toch verstrooid moet worden, kunt ook u beroep instellen. Over de procedure en de details kan uw advocaat u inlichten.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld: Zijn kinderen verplicht de uitvaart van hun ouders te betalen?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >