Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

As verdeling

6 juni 2009

Vraag nummer: 6602 (oude nummer: 13166)

mijn tante was ziek geweest ze heeft drie kinder . haar dochter die altijd bij haar komt met verstandelijke beperking een zoon die een keer per jaar kwam .en een dochter uit america die nooit kwam . het was zo slecht met haar dat er wat geregeld moest worden die twee kinder die ze nooit zag beslisten wat er moest gebeuren . gelukkig heeft ze nog drie jaar mogen leven ik haar nicht heeft geregeld dat ze haar eigen begravenis wensen op had geschreven en er waren maar een bepaalde soort mensen waar zij zich prettig voelde nu wil ze naar haar crematie bij har peetekind staan . haar dochter die altijd bij haar was die wilt dat wel maar haar andere kinderen die willen dat niet . wat kunnen we hier tegen willen bvd XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De persoon die de crematie regelde door de opdracht te geven en handtekening te zetten, is ook de persoon die beslist over de plaatsing of verdeling van de as. Anderen hebben er niets over te zeggen, volgens de wet.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder