Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

As en trouwring


19 januari 2018

Vraag nummer: 53473

omdat verdere familie niet naar haar omkeek heb ik crematie van mijn tante geregeld. Was dus opdrachtgever. Na de crematie komt enige erfgenaam opdagen en gaat zijn rechten opeisen. oa. eist hij de trouwring die zij droeg op die mij kort voor het cremeren door de uitvaartleider werd overhandigd. Zoals zij gewild zou hebben wil ik deze ring samen met haar as laten bij zetten in het graf van haar echtgenoot. De erfgenaam maakt hierover veel stennis. Ben ik verplicht hem de ring te geven of kan deze gezien worden als onderdeel van de as en heb ik het recht deze met haar as te laten bijzetten?

Antwoord:

Geachte heer,

U zegt gewoon - naar waarheid - dat het de wens van tante was dat de as met haar trouwring zou worden bijgezet in het graf van haar echtgenoot. De wens van de overledene moet worden gevolgd, ook door erfgenamen. Dat staat gewoon in de wet, artikel 18 Wet op de lijkbezorging.

De erfgenaam kan dan wel stennis maken, maar kan verder niets. De waarde van een trouwring is alleen de waarde van het goud. Dat is niet de moeite waard om bijvoorbeeld een advocaat in te schakelen, want dan is iemand een veelvoud kwijt, alleen al als hij de knop van de deur van het kantoor aanraakt.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals over het verstrooien van as:

TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >