Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

As en nalatenschap vader


6 mei 2010

Vraag nummer: 7549  (oude nummer: 15707)

Geachte Heer
Mijn vader is in oktober 2009 overleden en gecremeerd , nu heeft zijn vriendin waar hij een lat relatie mee had getekent voor de crematie wij hoorden later pas dat zij ook recht heeft op de as van onze vader en deze uit wil strooien op haar familie strooiveld daar zijn wij het niet mee eens.
wij hebben haar voorgesteld om de as op een algemenen strooiveld uit te strooien of bij te zetten.maar zij weigerd dat en blijf bij haar standpunt.
ook heeft zij de kamer van mijn vader helemaal leeg gehaalld een paar uur na zijn dood en zijn bankrekening leeg gehaald.
nijn vader had geen testement en geen wilsbeschikking.
nu vraag ik u wat zijn onze rechten.

Met vriendelijke groet.
XX

Antwoord:

Geachte heer,

U - en uw eventuele broers en zussen - bent erfgenaam van uw vader. Zijn vriendin niet. U hebt dus recht op de erfenis, te weten zijn geld en zijn goederen. Dat is juridisch een simpele zaak, maar om recht te krijgen is geen simpele zaak. Als het om persoonlijk waardevolle spullen en/of veel geld gaat en de vriendin dat niet wil afstaan, kan ik u alleen adviseren om een advocaat in de arm te nemen.

Wat de as betreft: de persoon die de crematie heeft geregeld, heeft ook de zeggenschap over de as. Maar hij of zij moet daarbij volgens de wet de wens of de vermoedelijke wens van de overledene volgen.
Als u ook daar niet uit komt, kan ik u ook alleen adviseren om een advocaat in de arm te nemen.

Zie andere vragen over geschillen over de bestemming van as in de subrubriek 'Keuzes en zeggenschap over as' in de hoofdrubriek 'Cremeren'.
http://www.uitvaart.nl/?s_page_id=68&pid=1&scat=84

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >