Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

As dochter ophalen


27 februari 2011

Vraag nummer: 7900  (oude nummer: 16470)

ze hebben niet verteld dat mijn dochter was overleden,ook niet van haar crematie,ik heb dat moeten missen,mijn dochter ging de laatste 3 jaar met verkeerde vrienden om en dat werd haar vertaal,nu heeft de mensen die haar de afgrond heeft gewerkt recht om haar as op te halen,omdat zij de crematie heeft geregeld,maar ik wil niet dat zij ook nog haar as ophalen en haar verstrooien waar zij niet wilt,dus ik als moeder kan haar as niet ophalen,en nu is de vraag hoe kan ik haar as ophalen.

gr mis

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Een triest verhaal.

Wettelijk zit het echter zo, dat de persoon die opdracht heeft gegeven voor de crematie, ook beslist wat er met de as gebeurt. Anderen (ook geen vader of moeder of broer of zus of kinderen van de overledene) hebben geen recht op de as. Geen enkel familielid heeft automatisch recht op de as.

De wettelijke gang van zaken is alleen te doorbreken door een vonnis van een rechter. Of een rechtszaak in uw situatie zin heeft, is moeilijk te zeggen. Maar in het algemeen is er alleen een kans als uw dochter een testament of codicil had, waarin staat wat met haar as moet gebeuren. En als de opdrachtgever van de crematie zich niet aan dat testament of dat codicil houdt.
Misschien is er ook wel overleg mogelijk met de persoon die de crematie heeft geregeld.

In geval van twijfel kunt u een advocaat zoeken en met hem of haar overleggen of er voor u nog mogelijkheden zijn.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >