Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

2 ouders in 1 urn


31 oktober 2007

Vraag nummer: 5024  (oude nummer: 9828)

Mijn moeder is 7 mnd.geleden gecremeerd, nu is ook mijn vader overleden, en zijn wens was om samen in 1 urn te komen, volgens het crematorium is dit verboden, as mag niet gemengd worden, klopt dit ?
In afwachting van uw antwoord, vr.groet Judith

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja, dit klopt. Zeker vanuit het perspectief van een crematorium. Een medewerker van een crematorium die as zou mengen zou op staande voet ontslagen worden en vervolgens worden gevierendeeld en gekielhaald. Of iets vergelijkbaars. Het is namelijk wettelijk gegarandeerd dat de as nooit met die van een ander vermengd of verwisseld kan worden. In ieder geval niet in een crematorium en in officiële asbussen.

Maar de as van uw ouders kan wel samen in 1 urn, hoor. Alleen is het dan - wettelijk gezien - een vorm van verstrooiing van de as. Zie de vergelijkbare vragen zoals vraag 8850 "As in één urn vermengen" en vragen 1683 en 1684 "Kan de as van vader en moeder in één urn?" in de sub-rubriek 'Urn/monument'. En recent vraag 9811 "Samenvoegen as" in de sub-rubriek 'Keuzes en zeggenschap over as'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

---

Nog een goede raad: wordt geen klant van KPN. KPN is een bedrijf dat niet reageert op klachten en volstrekt lak heeft aan de klant. Dat is althans mijn ervaring tot op de dag van vandaag. (Zie vraag 9718). Mijn kantoor staat nog altijd onder een verkeerd nummer in de telefoongids; zie voor het juiste adres en telefoonnummer de Adressengids van deze site.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >