Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Urnen claimen door de kinderen


15 maart 2007

Vraag nummer: 4696  (oude nummer: 9029)

beide ouders zijn overleden . en die staan in het ouderlijk huis dat de vriendin van mijn vader momenteel bewoond . door een fout van de notaris is er onenigheid ontstaan . zo dat wij niet meer bij onze ouders kunnen . nu hebben we een paar keer een poging gedaan op een normale manier , en dan geeft ze wel toe . maar ze luisterd te veel aan andere mensen . nu heb ik onlangs te horen gekregen dat ik een kwaadaardige tumor heb met uitzaaingen dus heb nu de behoefte om naar mijn ouders te gaan .maar zij blijft ons de toegang weigeren . dus nu is onze volgende stap is het mogenlijk om onze beide ouders daar weg te halen
graag u advies hierover
bij vooraad dank.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik vrees dat het erg moeilijk wordt, als de vriendin van uw vader niet vrijwillig meewerkt. Zij heeft de zeggenschap over de asbussen, wat objectief gezien ook niet zo gek is, omdat zij de laatste levensgezel van uw vader is.

Het is jammer dat uw ouders blijkbaar geen codicil of testament hebben gemaakt, waarin bepaald is dat de urnen zouden moeten worden bewaard op een plek waar ze voor iedereen toegankelijk zijn, zoals een nis in een culumbarium. Dan was dit probleem niet ontstaan.

Strikt juridisch is er niets aan te doen. Maar ik adviseer u om een beetje een vasthoudende advocaat in de arm te nemen. Die kan misschien toch wat beweging krijgen in het standpunt van de vriendin.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE