Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Urn weghalen (door een ander dan de rechthebbende)


21 december 2008

Vraag nummer: 6014  (oude nummer: 12021)

Goedemiddag,
in februari 2004 is mijn vader overleden. Op aandringen van mijn man en mij hebben wij een plekje gehuurd in de urnentuin van de plaatselijke begraafplaats. Mijn moeder had geen behoefte aan een gedenkplek. Die plek is er wel gekomen en mijn man en ik hebben het plekje gehuurd. De huur staat ook op onze naam. Inmiddels leef ik al 2 jaar in onmin met mijn moeder. Nu hebben ik te horen gekregen via via van de begraafplaats beheerder dat mijn moeder binnenkort de urn gaat weghalen? Kan dit zomaar? Zonder ons als huurder om toestemming te vragen? Ik hoop dat u snel een reaktie kunt geven. Want volgens onze informatie wordt de urn op 9 januari 2009 weggehaald.

Met vriendelijke groet,

XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U bent rechthebbende van het grafje in de urnentuin, dus (op grond van de wet) bent u degene die beslist of iemand wel of niet een urn weg mag halen.

Ik adviseer u met spoed een brief te schrijven aan de beheerder van de begraafplaats, te vertellen dat u gehoord hebt dat uw moeder de urn wil weghalen en aangeven dat u wenst dat de urn blijft staan. Het is verstandig zo'n brief aangetekend met bericht van ontvangst te versturen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE