Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Urn en bestemming (weduwe heeft nieuwe vriend; familie overledene wil asbus behouden


17 april 2007

Vraag nummer: 4769  (oude nummer: 9183)

Mijn broer is overleden op 31 jarige leeftijd en had toen 3 jaar verkering (woonde niet samen) De weduwe vroeg of ze in t kader van rouwverwerking de crematie mocht regelen. Ik ben zijn zus en overal bij betrokken geweest maar mijn naam staat nergens onder. Nu bijna een jaar later heeft weduwe een nieuwe vriend en kind. Met ons (vader, moeder, zus van overledene) wil ze geen contact meer. De moeder van overledene heeft nog 1 x contact met weduwe gezocht maar nu wordt er gedreigd de as uit t colombarium te verwijderen en zo de ouders en zijn zus de laatste trap na te geven. Is er een mogelijkheid om ervoor te zorgen dat mijn broer in t colombarium blijft staan en dat wij verdere grafrechten kunnen voldoen.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als de vroegere vriendin van uw broer de crematie geregeld heeft en de nis waar de urn staat op haar naam staat, kunt u niets doen.
U kunt de houder van het crematorium of de begraafplaats waar de asbus staat, vragen u tijdig vooraf te waarschuwen als de asbus weg zou moeten. Doe dat altijd schriftelijk, zodat u bewijs van de vraag heb. En zet ook in die brief dat u het bewaren van de asbus wilt verlengen. U kunt dan zonodig een kort geding beginnen, als men rare dingen gaat doen.

U kunt eigenlijk alleen in goed overleg een oplossing proberen te krijgen. Lukt dat niet, dan moet u een advocaat inschakelen.

Zie ook andere vergelijkbare vragen over het bijzetten van een asbus, zeggenschap over de as e.d.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE