Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Urn bijzetting in graf vriendin schoonvader


23 juni 2016

Vraag nummer: 46549

geachte heer van putten mijn vraag mijn schoonvader heeft 20 jaar een relatie gehad met zijn vriendin zij had een familie graf waar haar zoon en man al in liggen nu is zij zelf ook overleden ze heeft altijd gezegt dat als mijn schoonvader overlijd dat zijn urn bijgezet moet worden in het graf gelukkig leeft hij nog maar het punt is dat het niet staat beschreven in zelf ben tegen die tijd de opdrachtgeven van de crematie is dit wel mogelijk

met vr groet

Antwoord:

Geachte heer,

Of dit mogelijk is, kan ik u niet zeggen. Wettelijk is het zeker mogelijk om een urn extra in een graf te plaatsen. Maar u hebt hier van 2 partijen toestemming voor nodig.

Dit is wat nodig is:

1)
de begraafplaats moet het bijplaatsen van asbussen toestaan. De meeste begraafplaatsen zijn er wel akkoord mee, maar niet allemaal. U moet dat tijdig vragen aan de administratie van de begraafplaats. Ik adviseer om dat schriftelijk (eventueel per e-mail) te doen, zodat er later geen misverstanden kunnen ontstaan.

2)
het betreffende graf zal een eigen of particulier graf zijn. Dan moet er ook een rechthebbende zijn. Die persoon moet ook toestemming geven voor de bijzetting van de urn.
De Wet op de lijkbezorging regelt in artikel 62, lid 3: 'De bijzetting van een asbus in of op een particulier graf, kan slechts geschieden met toestemming van de rechthebbende op het graf.'
Misschien is iemand uit de familie van de vriendin van uw schoonvader rechthebbende. Misschien is uw schoonvader het zelf wel. Maar zorg in alle gevallen dat u over de toestemming beschikt. Die moet schriftelijk worden gegeven en die zult u voorafgaand aan de bijzetting van de urn aan de beheerder van de begraafplaats moeten laten zien.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE