Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Probleem asbijzetting


10 april 2009

Vraag nummer: 6396  (oude nummer: 12756)

mijn vader is 15 jaar geleden begraven.nu had mijn moeder weer een nieuwe man die inmiddels ook is overleden.die is gecremeert en bijgezet in het graf van mijn vader.nu komt mijn broer waar ik,mijn broers en mijn moeder al 7 jaar geen contact meer mee hebben met het verwijt dat wij dit niet hadden mogen doen zonder zijn toestemming.hij is het daar niet mee eens en gaat gerechtelijke stappen ondernemen.Heeft hij hier gelijk in?Wat kunnen wij hier aan doen?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Voor de bijzetteing van een asbus in een graf is alleen de toestemming van de rechthebbende van dat graf nodig. Dat zal uw moeder zijn.
Van kinderen of anderen is geen toestemming nodig.

De broer die het er niet mee eens is, heeft juridisch geen poot om op te staan.
De dreiging met gerechtelijke stappen is gebakken lucht. Zo'n zaak is kansloos, tenzij er bijvoorbeeld een testament van uw vader is, waar expliciet in staat dat hij niet wenst dat de asbus van een eventuele volgende echtgenoot van uw moeder nooit in zijn graf mag. De meeste mensen denken niet zo ver vooruit en ook niet zo specifiek, dus zo'n testament zal er wel niet zijn. Dan heeft uw broer geen enkele kans.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE