Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Ongevraagd bijzetten asbus broer


19 maart 2016

Vraag nummer: 45597

Hallo, ik vraag mij af of het volgende mag. De as van mijn broer is door 3 andere broers zonder mij weten bijgezet bij de 2 urnen van mijn ouders. Kan dit zonder mijn toestemming? met vriendelijke groet

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het bijzetten in een nis in een columbarium of in een graf mag met toestemming van de persoon op wiens naam de huur/grafrechten staat. Daar is de toestemming van niemand anders voor nodig.

Niet alle kinderen / familieleden /erfgenamen hoeven gezamenlijk te beslissen over de bestemming van as. In de praktijk is dat ondoenlijk. In 9 van de 10 gevallen is er altijd wel iemand met afwijkende opvattingen.
Daarom is het ook zo belangrijk dat mensen zelf zeggen en liefst ook opschrijven wat zij willen dat er met hun as na hun overlijden gebeurt. Dan hoeven andere alleen maar die wens te respecteren en uit te voeren.

Zie ook andere vragen in de subrubrieken 'Keuzes en zeggenschap over as' en 'Bijzetten en opgraven asbus' in de rubriek 'Cremeren'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Mag je samen met je huisdier worden begraven?


TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE