Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten opgraving urngraf


20 februari 2015

Vraag nummer: 41568

Mijn vader ligt al 33 jaar bijna in een dubbel graf met zijn urn, in Steenwijk. Nu wil men van de gemeente deze ruimen op 17 oktober. Zowel mijn broer,zus als ik hebben een formulier gekregen om in te vullen, wie hem op naam krijgt. Mijn broer heeft de handtekening gekregen van mijn zus, waarbij zij afstand doet van alles. Ik heb hier een andere mening over, daar ik de enige ben die altijd naar zijn graf ging. Mijn vader wou nooit verstrooid worden, wat nu wel de keuze is van mijn broer, en mij min of meer opgedrongen wordt, daar er geen financiele middelen zijn van mijn kant, daar ik onder bewindvoering val, het graf te verlengen. Ik zou graag zien dat ik de urn krijg en er met de tijd een plekje voor kan vinden waar ik heen kan. Zonder handtekeningen van mijn broer en zus, zegt de gemeente dat zij het graf dan opeisen. Voorheen stond het ter naamstelling op de naam van mijn moeder, maar die is ook overleden. Nu is mijn vraag wat mijn rechten zijn.
Hoe kan ik dit aanpakken.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als uw broer en zus het graf niet willen verlengen, kan de gemeente het graf ruimen.

Voor het (voor u) opgraven en ter beschikking stellen van de asbus is door de gemeenteraad een tarief vastgesteld, namelijk euro 682,20. Van deze kosten wordt volgens de verordening geen kwijtschelding verleend.

Als u geen geld hebt, hebt u inderdaad een probleem.
U kunt de gemeente verzoeken om u de asbus kosteloos te geven, gelet op uw situatie. Maar op dat verzoek hoeft de gemeente niet in te gaan. U hebt geen recht op de asbus zonder de vastgestelde kosten te betalen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de nieuwe site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Een goedkope maar waardige begrafenis of crematie.

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Is een uitvaartondernemer verplicht?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE