Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Grafrechten urnenveld verlengen


9 januari 2017

Vraag nummer: 48919

wij hebben een familiegraf op het urnenveld. hiervan zijn de grafrechten voor 30 Jr afgekocht dat loopt tot ongeveer 2030 . kan dat nog verlengt worden na deze tijd en zo ja voor hoe lang en wat zijn de evt kosten daarvan.
in afwachting van uw reactie.
met vriendelijke groet . mm de rooij

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als op dat familiegraf zogenaamde 'uitsluitende grafrechten' rusten - wat zeer waarschijnlijk het geval is - bestaat het wettelijke recht om de gebruiksrechten voortdurend te kunnen verlengen. Alleen.... er moet wel iets of iemand zijn die het dan feitelijk ook telkens doet. Verlenging mag in principe slechts gescheiden vlak voor de afloop van de feitelijke termijn. In dit geval in 2029.
Speciaal voor het behoud van een graf en het telkens verlengen van de grafrechten bestaat de Stichting Grafzorg Nederland (www.grafzorg.nl). Men kan nu afspreken dat Grafzorg de rechten voor u bijvoorbeeld verlengt in 2029, 2039, 2049 etc.

De kosten zijn in principe gewoon de kosten van de begraafplaats of in dit geval het urnenveld. Wat precies die kosten zijn kan ik u niet zeggen, want elke begraafplaats en elk urnenveld hanteert eigen tarieven, die sterk uiteen kunnen lopen.
U kunt zelf contact opnemen met Grafzorg (info@grafzorg.nl) en dan vertellen om welk urnenveld het gaat en eventueel welk type graf (1 of 2 urnen of anders).

Zie ook: Aankoop en behoud van een graf voor eeuwig. Dat geldt ook voor urnengraven.


Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wat mag in de kist mee begraven worden?


TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE