Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Graf met urn verwijderen


3 mei 2018

Vraag nummer: 54810

Geachte heer/mevrouw,

Mijn vraag gaat over het volgende, mijn moeder is 6 jaar geleden overleden en heeft een urnen graf gekregen, waar ik wekelijks kom.

Het contact met mijn vader is niet om over naar huis te schrijven, nu heb ik van mijn broer te horen gekregen dat het graf van mijn moeder plotsklaps geruimd gaat worden, wel te weten door mijn vader zelf met als argument dat hij slecht ter been zou zijn.
Dit alles is buiten mijn broer en mij om besloten en uitgevoerd, op de dag van de ruiming en nadat het was uitgevoerd heeft mijn vader mijn broer hiervan in kennis gesteld.

Mijn vraag in deze is kan dit zomaar?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

De rechthebbende van een (urnen)graf of urnennis in een muur kan inderdaad zelf besluiten om het graf op te heffen en de as een andere bestemming te geven. Daar is geen toestemming van derden voor nodig.

Ik zou als ik u was onmiddellijk contact opnemen met de betreffende begraafplaats en vragen wat er met de as is gebeurd. Misschien heeft uw vader de asbus gekregen; misschien heeft de begraafplaats hem gehouden om de asbus te ruimen. Misschien staat die nog ergens. Dan zou u kunnen vragen of u de as mag hebben. Als uw vader afstand van de as heeft gedaan, is er geen enkele juridische of wettelijke belemmering om u de as te geven.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Mag je samen met je huisdier worden begraven?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >