Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Eerder ruimen urnen keldertje


21 mei 2006

Vraag nummer: 4464  (oude nummer: 8050)

Mijn vader is in 2000 overleden Wij hebben toen een urnenkeldertje voor 20 jaar gehuurd Onze moeder is 21 maart overleden en we hebben haar beloofd dat wij hen samen zouden verstrooien.Nu mag dat niet van het begraafplaatsbestuur.Wij willen geen geld terug of zo Alleen de toestemming voor het verstrooien van onze ouders samen Wat zijn onze rechten?Telt een belofte aan een stervende ouder niet!!!Graag u antwoord

Antwoord:

Geachte heer,

Men mag altijd de bestemming van as wijzigen, ofwel de asbus uit het keldertje halen de as van vader samen met die van moeder verstrooien. Men mag de asbus uit een (urnen)graf verwijderen met toestemming van de rechthebbende. Vermoedelijk was uw moeder rechthebbende. Na haar overlijden kan een kind rechthebbende worden en besluiten om de asbus te laten verwijderen en de as te verstrooien. Het begraafplaatsbestuur kent de wettelijke mogelijkheden blijkbaar niet.
Laat het bestuur maar eens contact opnemen met de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (www.begraafplaats.nl) of een boek over begraven en cremeren kopen, zoals het Thematisch Handboek Lijkbezorging (www.sdu.nl).

Zie ook andere vragen over de bestemming van as.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE